Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátor Leoš Mareš (48) nemůže být šťastnější. Jeho osmnáctiletý syn Jakub, kterého má s bývalou ženou Monikou (49), se dostal na floridskou univerzitu Florida Southern College.

Na univerzitě se bude věnovat byznysu a vodnímu lyžování. O této velké novince informovala Monika na sociální síti. „Vždy byl jeho sen studovat na univerzitách v Anglii. A já byla v klidu. Anglie přece není tak daleko. Říkala jsem mu, že to by šlo. Hlavně nikam mimo Evropu! No a před rokem se to začalo měnit. Kuba dělá vrcholově vodní lyže. Fakt maká a moc ho to baví, což je nejdůležitější. No a když byl loni na Floridě trénovat a já ho tam přepadla, poprvé jsem připustila, že bych asi souhlasila i s Floridou. Pokud se chce dál ve vodních lyžích rozvíjet, je to skvělá příležitost,“ napsala.

Samozřejmě studium na půdě této univerzity není jen tak pro každého. Školné vyjde ročně na více než jeden milion korun. Za ubytování na koleji zaplatí rodiče za studenta v průměru 210 tisíc korun a stravování v základním balíčku vychází na nějakých 130 tisíc korun. Slavný moderátor se tak plácne pořádně přes kapsu.

Rodiče se právě rozhodují, kam přesně syna ubytují. „Teď vybíráme kampus na ubytování, přijde mi to jako sen, který je ale skutečný! A nebudu vám tvrdit, že tady nebulím. Bulím, často. Protože prostě ten můj ,malý‘ chlapeček už není malý, ale dospělý muž, který nastoupí na svou novou životní cestu. A už teď je mi strašně smutno. Ale jsem za něj zároveň neskutečně šťastná,“ doplnila Monika Marešová.

Kuba ještě musí dodělat v květnu IB zkoušky (mezinárodní maturitu) a pak už nic nebude bránit tomu, aby začal nový život za velkou louží.

Reklama

Další články

Načítám