Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přišla skoro v noci a ovládla letošního Českého lva. Velkým překvapením večera se stalo ocenění Simony Pekové (69) jako nejlepší herečky v hlavní roli. A dalšího lva by si Simona možná zasloužila i za svůj bezprostřední a vtipný projev.

Na Českém lvu jsme zvyklí většinou slýchat známá jména. Tentokrát si ale sošku pro nejlepší herečku odnesla dáma, která sice hraje už čtyřicet let, donedávna ji ale znali hlavně milovníci brněnského HaDivadla. Teď si zahrála roli matky ve snímku Přišla v noci. A její poděkování rozhodně stálo za to.

„Přátelé, je to jeden z největších zážitků v mém životě,“ začala herečka poté, co si převzala sošku. „Mám na krajíčku, ale to ženě mého věku odpustíte. Já bych vám toho chtěla strašně moc říct, protože vy dobře víte, že jsem žena epická a kromě toho miluji potlesk. A dokonce bych si s tím stolkem snad i dneska zakouřila,“ pokračovala s odkazem na vychytávku lvího večera, kdy se po příliš dlouhé děkovačce oceněných za pultíkem objevil kouř.

„V mém životě se stala věc, která je ve své podstatě pro mě nepochopitelná. Prostě dva dobrodruzi mě vykopali jako trilobita v pasáži Alfa v Brně, kde naše HaDivadlo sídlí, a vynesli na světlo,“ vtipkovala a otočila se na režiséry Tomáše Pavlíčka a Jana Vejnara. „Chlapci, podívejte se, kde já stojím, vidíte mě? V paláci Rudolfinum. Chtěla jsem říct, že chlapci byli odvážní. Takovou babku vyhrabali, moc o ní nevěděli a řekli si, třeba to bude ona. A ono nám to takhle vyšlo,“ pokračovala Simona Peková.

Herečka dále prozradila, že svou roli natočila za sedm dní a při natáčení se cítila velmi svobodně, načež se režisérům poklonila. Dále poděkovala i dalším členům štábu a děkovala tak dlouho, že byl za ní skutečně nakonec vypuštěn kouř a Simona Peková si zálibně šlukla.

Je jasné, že pokud o Simoně Pekové dosud ještě někdo neslyšel, po sobotním večeru se to určitě změní. Nezbývá než dodat, že cenu za nejlepší režii si odnesli právě pánové, kterým Simona Peková děkovala, za scénář Alice Nellis, nejlepším hercem byl zvolen Kryštof Hádek, nejlepšími herci ve vedlejších rolích Milena Steinmasslová a Tomáš Jeřábek, nejlepším televizním počinem Matematika zločinu, nejlepším seriálem Volha a nejlepším filmem Bratři.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám