Hlavní obsah
Článek

Znáte už hvězdu připravovaného seriálu Akolytka? Na akce k propagaci seriálu, který na obrazovkách startuje za pár dní, doráží vždy ve velkém stylu. V zajímavých modelech inspirovaných právě světem Star Wars. Navíc je umí nosit. Na červeném koberci vtipkuje s fotografy a ukazuje holá záda, upřímný smích i bezchybný obličej.

Americká herečka Amandla Stenberg (25) je nejvíce známá díky roli Rue v prvním dílu Hunger Games. Kromě herectví se odmalička věnuje i hře na housle. Nedávno vypustila do světa svou verzi Star Wars hymny, kterou podpořila právě chystaný seriál. Tam hraje jednu z hlavních rolí.

Dle trailerů, které neprozradily mnoho, je postava Mae v podání Amandly Stenberg velmi zkušená bojovnice. Nestojí však zřejmě na straně Sithů ani na straně rytířů Jedi, bude tedy kombinovat obě strany Síly. Trénink bojových umění kvůli natáčení seriálu prý zcela změnil Amandliin vztah k tělu. Boj se jí zalíbil tak moc, že do budoucna plánuje přijímat více akčních rolí.

Rozsáhlý svět Hvězdných válek se neustále rozrůstá o nové filmy i seriály. Kromě výjimek čelí často výtkám, ať už z řad diváků či kritiků. A tak nyní po vcelku úspěšných seriálech Mandalorian, Andor nebo Ahsoka přichází ještě další pokus, který to ovšem bere odjinud.

Seriál Akolytka by nás měl vzít do zcela nové éry Hvězdných válek, do období Vrcholné republiky, tedy zhruba sto let před první filmovou epizodou. Slibuje mysteriózní a temnou atmosféru a kvalitní souboje v podání neokoukaných tváří. Čekat prý můžeme i malý vizuální odkaz k filmu Matrix. V seriálu se totiž objeví známá herečka Carrie-Anne Moss (56), představitelka Trinity z této kultovní filmové série.

V dalších rolích se můžeme těšit na Dafne Keen (Jeho temné esence), Jodie Turner-Smith (Anna Boleyn) nebo Mannyho Jacinta (Dobré místo). Dočkat bychom se prý měli mnohovrstvého příběhu i kritiky řádu rytířů Jedi.

Nový seriál ze světa Star Wars s názvem Akolytka zamíří na televizní obrazovky už 5. června a to v podobě dvou prvních epizod na platformu Disney+. Co se týče očekávání a přijetí, fanoušci jsou už nyní rozpolcení. Na kritiku obsazení i příběhu jsou ale tvůrci Star Wars počinů už zvyklí.

Další články

Načítám