Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární herečka Jana Hlaváčová, která v sobotu odešla do hereckého nebe, má ještě mladší sestru, taktéž herečku Danu Hlaváčovou (78). Ta byla léta tak trochu ve stínu své slavnější sestry.

Diváci si ji pamatují jako zlou sestru Popelky Doru z oblíbené pohádky Tři oříšky pro Popelku. Se sestrou Janou si zahrála společně například v seriálu Eliška a její rod (1966). Danu Hlaváčovou diváci měli možnost vidět v celé řadě filmů a seriálů. Zmiňme aspoň ty nejznámější jako Já to tedy beru, šéfe (1977), Já už budu hodný, dědečku! (1978), Lékař umírajícího času (1983) nebo Kam doskáče ranní ptáče (1987).

Dana Hlaváčová s hereckou kariérou sekla v 90. letech, ale sem tam se před kameru vrátila. Bývalá herečka nyní žije v Mladé Boleslavi a v jejích šlépějích kráčí její dcera Lucie Matoušková, jež je divadelní herečkou.

Zajímavé je, že se Dana Hlaváčová se svou slavnější sestrou Janou v posledních letech nevídala.

„Od té doby, co jsem ležák, nejsme se sestrou v kontaktu. Nevíme o sobě. Nemám na ni ani telefon,“ říkala před lety deníku Blesku Jana Hlaváčová. Mladší Dana chyběla i na pohřbu Luďka Munzara, manžela Jany Hlaváčové. A k smrti své sestry Jany se vyjadřovat nechtěla. „Nechci s nikým mluvit,“ řekla stejnému deníku. Konkrétní důvod, proč se sestry nevídaly, ale ani jedna neprozradila.

Reklama

Další články

Načítám