Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Chantal Poullain (67) je velkou podporovatelkou akcí na podporu prevence rakoviny prsu. Sama nemocí prošla a ví, jak je důležité o tom mluvit. Nebála se promluvit i o velmi bolestné ztrátě sestry.

„Máme to v genech, bohužel. Já bojovala s rakovinou dvakrát, poprvé už v 22 letech. Musím dávat pozor. Ale život je krásný. Hlavní je neztratit pozitivitu. Když jsem se léčila, hrozně mi pomáhalo divadlo,“ řekla Super.cz Chantal.

Její sestra Patricie onemocněla rakovinou prsu také, bohužel ale odmítala léčbu a dobrovolně se rozhodla odejít. „Moje sestra odmítla podstoupit mastektomii, nechtěla. Rakovina se jí rozšířila, nechtěla se léčit. Požádala si ve Švýcarsku o eutanázii. Odešla s úsměvem, vyrovnaná. Ale nemusela. Kdyby poslouchala lékaře, mohla tady ještě dnes žít,“ říká smutně herečka.

Chantal naopak lékařům ve svém boji s rakovinou důvěřovala. „Já jsem byla víc opatrná, připravená na jiný přístup než moje sestra. Moje sestra odešla kvůli rozhodnutí, proti kterému jsem byla. Já poslouchám lékaře, máme tu kapacity, věřím jim. K Mirce Skovajsové, která mě léčila, mám absolutní důvěru. Poslouchala jsem pečlivě, co mám dělat,“ dodala Chantal Poullain.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám