Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Populární moderátor vyhlášený nejen svým šarmem, ale i pověstným knírem, oslavil v srpnu 76. narozeniny. Jak? „Střídmě, nešlo o kulatiny ani půlkulatiny, takže nejvíc s kamarády,“ řekl Super.cz Jan Rosák.

Půlkulaté jubileum ale oslavil jeho starší bratr. „Můj bratr měl v únoru 85. narozeniny. Zdeněk je akademický malíř a v Kopřivnici bude mít od 2. září soubornou životní výstavu.“

Zajímalo nás, po kom podědil nejstarší ze tří bratrů výtvarné nadání. „To má od Boha,“ rozesmál se Honza. „Neměli jsme v rodině žádného malíře ani kumštýře. Prostřední bratr Karel, námi velice milovaný, bohužel před dvěma lety zemřel.“ S ním se vídali málo, žil totiž ve Švýcarsku.

S manželkou Jiřinou, bývalou rozhlasovou režisérkou, připravují pro Český rozhlas Pohoda hodinový pořad ke dvouletému vysílání stanice. Tenhle manželský pár, který se díky rádiu seznámil, je spolu 46 let.

Jan Rosák nezahálí, nazkoušel hru A psa s sebou, kterou budou uvádět ve Všenorském divadle a také jako zájezdovku. „Jde o hořko-smutnou komedii, lehce z historie. S parťáky Petrem Říhou a Šimonem Pečenkou hrajeme bývalé bojovníky z 1. světové války, kteří žijí v ústavu pro vysloužilé vojáky a pořád touží utéct. Ovšem nemají k tomu příliš odvahy.“

Rosáka můžeme každý pátek slyšet na Dvojce v pořadu Šťastnou cestu. Kromě toho pro ně natáčí i různé rubriky, jako teď Ženy za volantem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám