Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbený herec Michal Novotný se stal terčem kritiky za svá prohlášení o homosexuálech. V rozhovoru pro časopis Téma se nechal slyšet, že má mezi přáteli homosexuály, ale v reklamách se na ně nechce dívat.

„Dělat normu z něčeho, co norma není, je špatně. A nechci ani koukat na reklamu na oblečení, kde se objímají dvě ženy nebo dva muži nebo kde ani nepoznám, kdo je jakého pohlaví. Mám mezi homosexuály spoustu kolegů i kamarádů, ale nechci z toho dělat normu. Asi to ve svém věku přijímám hůř než o generaci mladší lidi,“ řekl v rozhovoru Novotný, kterého diváci znají mimo jiné coby analytika Rudu Uhlíře z Kriminálky Anděl.

Ihned ale popřel, že by snad měl být homofob. „Kdo mě zná, ví, že nejsem ani náhodou,“ zdůraznil. I tak se ale na jeho hlavu snesla kritika.

Na sociální síti se ozval například herec Filip Rajmont, který je sám gay. „Míšo, ale vždyť se na mě nemusíš dívat, stačí to přepnout… já to u tebe dělám už léta,“ rýpl si do hereckého kolegy.

A ozvala se i influencerka Nikol Leitgeb (37), kterou Novotného názor hodně naštval. „Pokud se budeme bavit o tom, co je v normě a co ne, tak zrovna tyhle homofobní kecy nejsou úplně v normě, Michale. Když vidím vždycky takové ty pochody, Pride nebo demonstrace, boje za práva gayů a lesbiček, tak si říkám, že to je v dnešní době asi už zbytečné, ne? Vždyť je to normální, tak jsi gay, jsi lesba,“ nechala se slyšet Leitgeb s tím, že jak vidí, tak to asi tak zbytečné úplně není.

„Kdyby za mnou přišel Máťa nebo Tobajs, že jsou na kluky, tak jim řeknu: Ježiš super, tak už to víš, přišels na to, to je skvělé, jdeme dál, jo. Ale tady vidím, že žiju ve své bublině a mimo bublinu je to ještě trochu jinak, což je smutné. Je mi to tedy líto, že to má někdo takhle v hlavě,“ dodala Leitgeb.

Paradoxní je, že samotnému Novotnému nevadilo, když hrál v televizním seriálu gaye. A to Pavla v seriálu Krejzovi. Novotný si stojí za tím, že s gayi nemá žádný problém a neměl by problém ani s tím, kdyby jeho děti měly jinou sexuální orientaci.

Vadilo mu ale, že například v období Vánoc bylo v televizi podle něj až moc reklam se stejnopohlavními páry a musel to malým dětem vysvětlovat, jak řekl webu Idnes.cz.

Reklama

Další články

Načítám