Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Velice intimní, ale zároveň otevřenou zpověď se rozhodla učinit britská aristokratka a bývalá modelka lady Isabella Hervey. Pro Daily Mail promluvila o pekle, které prožívala během svého manželství, od něhož si zpočátku slibovala, že bude jejím splněným snem. Ve skutečnosti ale v roce 2014, kdy si vzala Christophea de Pauwa, začalo deset let trvající peklo.

Mladší sestra slavnější lady Victorie Hervey, která plní stránky médií o poznání častěji, podle svých slov čelila psychickému a fyzickému týrání celé roky. Její muž ji měl napadnout i během těhotenství a dokonce i v den, kdy se jim narodila dcera India, a to jen proto, že Isabella po náročném porodu toužila po odpočinku. Christophe ale chtěl, aby se na svou novorozenou vnučku přišla podívat jeho matka hned den po narození. Isabella prý od něj dostala facku, když si dovolila říct, jestli by bylo možné návštěvu posunout na později.

Nejdramatičtější moment ovšem nastal během přetahování o rodinného mazlíčka. „Christophe měl poměr. Odstěhoval se za svou novou přítelkyní a z našeho domu si vzal téměř všechen nábytek. Pak se vrátil, aby vzal i Simbu, milovaného psa mého syna Victora. Popadl Simbu za krk a hodil ho do kufru svého auta. Strčila jsem hlavu dovnitř, abych se jej pokusila dostat ven, ale málem jsem tam uvízla, když se snažil kufr zabouchnout. Pak mě srazil na zem. Spadla jsem dozadu, udeřila se do hlavy a omdlela. Nevím, jak dlouho jsem byla v bezvědomí, ale když jsem se probrala, jedno z mých tří dětí se mě snažilo resuscitovat. Nejmladší, moje čtyřletá dcera India, se mi snažila otevřít oči. Křičela. Bylo to hrozné,“ popsala děsivé vzpomínky Isabella.

Dnes je v plném proudu rozvodové řízení, které se údajně urychlilo jeho nevěrou a násilím. Isabella zpětně hodnotí zmatek ve svém životě s lítostí, že se všechno tak strašně pokazilo. Když si před deseti lety brala Pauwa, jehož belgická rodina oplývá obrovským jměním, věřila, že bude mít pohádkový rodinný život, který ona sama nikdy nezažila. Místo toho se dočkala ze strany manžela bití, verbálních útoků, podkopávání sebevědomí, izolování od svých přátel a kontroly nad výdaji. Kvůli stresu trpěla i poruchou příjmu potravy a hodně zhubla, načež ji manžel shazoval a říkal, že už není atraktivní ani sexy a že by radši ‚pí..l‘ někde jinde.

„Všechno, co jsem opravdu chtěla, bylo být ženou v domácnosti a mámou tří dětí. Jsem tak trochu snílek a chtěla jsem vychovávat své děti s milujícím manželem ve šťastné rodině, kterou jsem nikdy neměla,“ říká Isabella Hervey, která se narodila do dobrých poměrů, ale její otec Victor, 6. markýz z Bristolu, zemřel v noci na její třetí narozeniny.

Isabella zároveň předčasně přišla o své dva nevlastní bratry. John, 7. markýz z Bristolu, který byl závislý na heroinu a za drogy a okázalý život zvládl údajně utratit jen těžko uvěřitelných 35 milionů liber, zemřel ve 44 letech. Dalšího bratra lorda Nicolase Herveyho zase sužovaly silné deprese a ve věku 36 let si vzal život.

Související témata:
Isabella Hervey

Reklama

Další články

Načítám