Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Roky jsme vídali Marii, energickou maminku a babičku z Ulice, s  plnější postavou. Pozornému divákovi seriálu neuniklo, že její představitelka Jitka Smutná (72) nadváhu zredukovala. Před časem skutečně shodila 15 kilogramů a změnu si pochvaluje.

Teď maximálně přibere dvě kila, která se snaží zase shodit. „Už si nemůžete dovolit vrátit se k předchozímu jídelníčku. Udělalo mi neskutečně dobře, když nenosím batoh nadbytečných kil! Ulehčila jsem kloubům,“ řekla Super.cz.

„Zvykla jsem si nejíst sacharidy, vyhýbat se tukům. Maso a zelenina mi chutná,“ tvrdí s tím, že si našla lékařku internistku, která s ní pracovala. „Teď už je to pro mě snadné a nemám důvod výživu porušovat,“ potvrdila nám odhodlání dodržovat zdravou životosprávu.

Jitka Smutná (71) není jen báječná a oblíbená herečka, ale také výborná muzikantka. Od mládí psala poezii, skládala písně, s nimiž vystupovala. Zpívala i s Jaromírem Nohavicou. Když žila a účinkovala v Ostravě, byla jednou z  mála folkařek v kraji.

A tak nám vyprávěla i o svém koncertování. „Je to hezké zpestření, moje soukromá aktivita. Vyrovnává herectví, kdy se učím texty, co už někdo napsal. A může je hrát spousta lidí, kdežto písničky jsou jenom moje.“

V poslední době už tolik textů nepíše, spíš příběhy týkající se veřejného života. „Zajímavé je, že i ty starší písničky působí, jako by se nic nezměnilo. Jsou pořád stejně srozumitelné. Už jsem některé předala Terezce. Říká, že někdo dědí nemovitosti či peníze a ona písničky.“

Při koncertech vystupuje s dcerou Terezou Nekudovou (44) a s kytaristou Milanem Kramarovičem a jeho syny Matějem a Jakubem, dvojčaty. Není tedy divu, že se kapela jmenuje Rodinná fúze.

Ostatně sama Jitka je nejmladší ze čtyř dětí. Poodhalila nám něco ze své rodiny, kam se narodila také dvojčata. „Bratři, dvojčata, to byli počítačoví hardwaroví konstruktéři. Přes počítače úplní mágové. My s Vláďou jsme přes příběhy. Jak divadlo, tak kamera je sděluje. Vlastně i ty písničky.“

Její třetí bratr Vladimír Smutný (81), jeden z našich nejlepších kameramanů, nositel 8 Českých lvů, má na svém kontě filmy jako Kolja, Tmavomodrý svět, Vratné lahve nebo Nabarvené ptáče.

Reklama

Další články

Načítám