Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O životě slovenské zpěvačky Barbary Haščákové (†43) za velkou louží se toho všeobecně moc nevědělo. Dokonce i svatbu se synem slovenských emigrantů Stevenem Soukupem se jí dařilo několik let tajit. Natož aby se veřejně zmiňovala o tom, jak se jejich vztah vyvíjel. Přestože měli podle dostupných informací spíše italskou domácnost, manžel je její smrtí pochopitelně velmi zdrcený.

Tři týdny poté, co nejen Slovensko obletěla zpráva o zpěvaččině nečekaném odchodu, promluvil. „Všichni jsme teď ve velkém smutečním rozpoložení. Nejsem schopný ničeho, moje srdce je zlomené,“ napsal webu Pluska.sk.

Barbara, která se u nás proslavila zejména jako součást dua MC Erik & Barbara, veřejně neventilovala ani informace o svém zdravotním stavu. O to více zpráva o její smrti české i slovenské fanoušky zaskočila.

Podle webu Pluska.sk měla dlouhodobé problémy se slinivkou břišní a před dvěma lety utrpěla mozkovou příhodu. Poté přišel ještě vážný průběh covidu a s ním související zápal plic. Kvalitnější lékařskou péči si údajně v USA nemohla dovolit, trpěla nedostatkem financí. Na Slovensku se léčit nechtěla, protože měla strach z přílišné mediální pozornosti.

O tom, že se zpěvačka v posledních dnech svého života necítila dobře, svědčí i poslední hlasová zpráva: „Sotva žiju. Umírám. Nemám ani vodu. Včera jsem byla plavat, ale dnes nevím, co bude. Není to dobré.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám