Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Celé dva týdny trvalo, než se princezna Catherine (42) vrátila domů po operaci břicha, která nebyla blíže specifikována. Ani teď královská rodina neuvedla nic bližšího, Kate se ale podle vyjádření paláce daří dobře.

Zpráva o hospitalizaci oblíbené členky královské rodiny přišla 17. ledna velmi nečekaně. Kate na londýnskou kliniku Marylebone nastoupila 16. ledna a druhý den se podrobila dle Kensingtonského paláce plánovanému operačnímu zákroku v břišní oblasti. Její rekonvalescence v nemocnici byla plánována na deset až čtrnáct dní a poté se princezna měla zotavovat doma. Své povinnosti odložil i princ William a 18. ledna jel svou manželku navštívit. Palác sice žádné podrobnosti k operaci neprozradil, lidé se však o princeznu kvůli dlouhé rekonvalescenci obávali.

V pondělí 29. ledna palác zveřejnil zprávu o návratu Catherine domů. „Princezna z Walesu se vrátila domů do Windsoru, aby pokračovala v rekonvalescenci po operaci. Princ a princezna velmi děkují celému týmu londýnské kliniky, speciálně ošetřujícímu personálu, za pomoc, kterou poskytl. Rodina z Walesu je dál vděčná i za přání dobrého zdraví, která přicházejí z celého světa,“ zní celé vyjádření na sociální síti páru. Dle informací zahraničních médií zdroje z královského paláce hovoří o tom, že se princezna zotavuje dobře.

Princezna tak skutečně zůstala v nemocnici celé dva týdny, jak dlouho bude přesně trvat domácí rekonvalescence, není jasné, očekává se ovšem, že se Kate k oficiálním povinnostem vrátí až po Velikonocích. Po jejím boku budou nejen její tři děti, ale samozřejmě také princ William.

Zatímco Catherine už je doma, v nemocnici stále zůstává král Karel III., který zde strávil už třetí noc poté, co podstoupil zákrok kvůli zvětšené prostatě. Dle paláce se mu vede dobře, s úsměvem na rtech od něj odjížděla i královna Camilla. Není však jasné, jak dlouho ještě v nemocnici zůstane.

Reklama

Další články

Načítám