Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jestli jste sázeli na krále Karla III. (75) nebo prince s princeznou z Walesu, pokud jde o nejpracovitějšího člena britské královské rodiny, jste vedle jak ta jedle. Největším dříčem je jednoznačně princezna Anne (72).

Své příbuzné převálcovala s neuvěřitelnými 214 závazky, které za poslední rok splnila jakožto aktivní členka královské rodiny.

Annin starší bratr Karel skončil až na druhém místě s počtem 181 závazků. Průzkum zveřejnila společnost Reboot SEO na základě záznamů zveřejněných ve Dvorním oběžníku a mimo jiné uvádí, že na třetím a čtvrtém místě se umístili princ Edward a jeho choť Sophie z Wessexu s počty 143 a 138 závazků.

Až na pátém místě je pak s počtem 128 závazků korunní princ William. Dále královna manželka Camilla se 102 závazky, Richard, vévoda z Gloucesteru se 100, jeho žena Brigitte s 98 a až po ní princezna z Walesu s 90 závazky. V závěru top desítky se umístili Princ Edward, vévoda z Kentu se 78 a princezna Alexandra se 44 závazky.

Princezna Anne je dlouhodobě nejpracovitější členkou britské královské rodiny. Karel III. ji předčil pouze v letech 2019 a 2020. Znamená to, že na svá bedra pravidelně bere nejvíc charitativních akcí, diplomatických cest, pořádání večírků v palácích, předávání cen občanům a mnoho dalšího.

Ačkoliv je veřejností často opomíjena a zastiňována starším bratrem Karlem, je to právě Anne, kdo vždy bez řečí a zodpovědně plnil svou úlohu v královské rodině, kromě toho, že je také matkou a babičkou. Také byla jakožto jediná dcera možná nejblíže zesnulé Alžbětě II. S královnou dokonce byla v den její smrti.

Letos toho nicméně členové královské rodiny nestihli tolik jako v uplynulých letech. Například loni zvládla princezna Anne neskutečných 387 závazků. Přestože jich v tomto roce bylo výrazně méně, nejspíš v důsledku truchlení za Alžbětu II., ani letos se ale neflákala.

V dubnu nalétala více než 40 tisíc kilometrů za týden, a sice komerčními linkami. Stihla tehdy 20 závazků za čtyři dny, bez jediného volného večera. Pokud tedy jde o největšího dříče britské královské rodiny, princezna Anne rozhodně nemá konkurenci.

Související témata:
Princezna Anne

Reklama

Další články

Načítám