Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pavlína Pořízková (59) se nebojí nahlas vyjadřovat svoje názory. Teď si vzala na paškál odhalování v různém věku a nechápe, co je špatného na tom, aby se starší ženy fotily sexy. A nezůstalo jen u slov.

Modelka a herečka je ve svých osmapadesáti letech pro mnohé ženy ikonou. Nebarví si vlasy, nenechá si odborníky vylepšovat pleť a klidně se ukáže bez líčení. A ani se nebojí přiznat, že si nechala vyměnit kyčle, a s fanoušky sdílí nejen celý průběh zákroku a následnou rekonvalescenci, ale také fotky jizev. A i když ji nohy stále bolí, už s fanoušky řeší zcela jiné téma, a tím je ženské odhalování.

„Věděli jste, že Anne Bancroft, která hrála nebezpečnou starší svůdnici paní Robinsonovou v The Absolvente, bylo 38 let? A tomu mladému muži, kterého svedla, Dustinovi Hofmannovi, bylo 30?“ začala Pavlína svůj projev o tom, jak dnešní svět vnímá ženy a muže a že zatímco muž s věkem získává moc, žena ji ztrácí. A s tím podle ní souvisí i vnímání ženského těla. „Fotka mladé ženy zobrazující své tělo se může zdát jako snaha o upoutání pozornosti, ale v řádu věcí – přirozená. Fotka starší ženy vystavující své tělo je nepřirozená, zoufalá prosba o pozornost, kde bude vypadat jen smutně a pateticky,“ přemítá Pavlína.

Dále se Pavlína zamýšlí i nad tím, že člověk je jediný tvor, pro kterého je sex zábavou a že z její zkušenosti si ho nejvíce pochvalují mladí muži a starší ženy. „Tak proč je to tak, že sexy fotka dívky, která o sexu moc neví, je lepší než ta zralé ženy, která o něm ví všechno?“ ptá se modelka. A aby svým slovům dodala na vážnosti, nechala se sama pro portugalský Vogue zvěčnit polonahá, s rukou svého přítele Jeffa Greensteina na svém ňadru.

Později přidala, že jí Instagram fotku smazal a pak opět vrátil. A reakce? Někteří fanoušci Pavlíně lichotili a s jejím názorem souhlasili, jiní měli pocit, že se žena nepotřebuje svlékat v žádném věku proto, aby upoutala pozornost.

Reklama

Další články

Načítám