Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate (42), která ve videu prozradila, že podstupuje preventivní chemoterapii, protože jí po náročné operaci břicha zjistili, že má onkologické onemocnění. S rakovinou bojuje i její tchán král Karel III. (75), britská královská rodina tak prožívá náročné období.

Pro Kate je obrovskou oporou její manžel princ William (41). „Mít Williama po svém boku je také velkým zdrojem útěchy a jistoty. Stejně jako láska, podpora a laskavost, kterou tolik z vás projevilo. Moc to pro nás oba znamená,“ řekla Kate ve videu, v němž poprvé promluvila o svém zdravotním stavu.

Podporuje ji i samotný král Karel III., který je prý se svou milovanou snachou v blízkém kontaktu. „Král je hrdý na její odvahu,“ uvedl Buckinghamský palác. Dojemný vzkaz své sestře poslal i její bratr James Middleton, který na Instagramu zveřejnil snímek s Kate, jenž pochází z jejich dětství.

Usměvavá Kate s batohem na zádech je s bratrem na výletě v přírodě. „Během let jsme společně zdolali hodně hor. Jako rodina společně zdoláme i tuto,“ vzkázal James své starší sestře.

Princezna Kate je nyní v počáteční fázi léčby preventivní chemoterapií. O konkrétním typu rakoviny detaily nesdělila, ale podpořila všechny, kteří s rakovinou bojují. „V tuto chvíli myslím také na všechny, jejichž životy zasáhla rakovina. Pro každého, kdo čelí této nemoci v jakékoli podobě: prosím neztrácejte víru ani naději. Nejste sami,“ nechala se slyšet Kate.

Reklama

Další články

Načítám