Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už více než týden leží princezna z Walesu na klinice, kde absolvovala prozatím stále blíže nespecifikovanou operaci v oblasti břicha. Zdroje z jejího okolí ale hovoří o tom, že se Kate chce co nejdříve vrátit ke svým povinnostem. Zpočátku alespoň z lůžka. Jenže to podle odborníků není vůbec dobrý nápad.

Podle lékařů patří operace břicha k těm nejzávažnějším a brzký návrat do práce by mohl způsobit zbytečné komplikace. Podle lékaře Maxe Pembertona, který v souvislosti s princezniným stavem promluvil pro Daily Mail, lze předpokládat, že šlo o něco velice vážného. Kvůli dosavadnímu embargu k princeznině stavu se vyrojily pochopitelně i obavy, zda nešlo o onkologickou záležitost.

„Ačkoli podle paláce nešlo o rakovinu, dvoutýdenní pobyt v soukromé nemocnici není u takových zákroků obvyklý. Není proto nemístné předpokládat, že šlo o něco velmi závažného,“ citoval deník lékaře.

Pemberton připojil i několik osobních zkušeností, které při příliš brzkém návratu k původnímu režimu a práci nedopadly dobře a zapříčinily řadu nepříjemných komplikací. Lékař zároveň zdůraznil i takové záležitosti, které většina obyčejných smrtelníků nemusí tak důsledně řešit, jako právě princezna, na kterou jsou upřeny zraky všech, kamkoli se pohne.

Jde nejen o to, že po operaci břicha několik týdnů trvá, než člověk začne normálně a bezbolestně chodit, ale i o to, že je třeba volit volné a maximálně pohodlné oblečení, což je pro princeznu, jejíž každý outfit je řešen do posledního detailu, také přítěží.

Lékař tak prý jen doufá, že to princezna nepřežene a poslechne rady lékařů, které zní jasně - dopřát si dostatek času k zotavení. Podle některých informací se totiž Kate plánuje vrátit k některým povinnostem již před Velikonocemi navzdory původním lékařským doporučením.

Reklama

Další články

Načítám