Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nový rok pro britskou královskou rodinu nezačíná, alespoň po zdravotní stránce, vůbec dobře. Po břišní operaci, kterou musela minulý týden podstoupit princezna Kate, a plánovaném zákroku krále Karla III. se potýká se zdravotními potížemi i Sarah Ferguson.

Vévodkyni z Yorku byla diagnostikována rakovina kůže, a to jen několik měsíců poté, co se léčila s rakovinou prsu. Čtyřiašedesátiletá Ferguson, jež byla v letech 1986–1996 manželkou králova mladšího bratra, prince Andrewa, si nechala odstranit znaménko. Po jeho rozboru bylo prokázáno, že se jednalo o maligní melanom, který je nejzávažnějším typem rakoviny kůže.

Nemoc se tak vévodkyni vrátila v jiné formě poté, co loni absolvovala kvůli rakovině operaci prsu. Podle zdrojů z jejího okolí to pro vévodkyni nebylo vůbec snadné období.

Podle dostupných informací bylo matce princezen Beatrice a Eugenie, která působí jako spisovatelka a filmová producentka, ještě loni během rekonstrukce prsu odstraněno několik mateřských znamének, přičemž jeden z nich byl shledán maligním.

Poté, co Ferguson strávila o Vánocích nějaký čas s královskou rodinou v Sandringhamu, údajně pobývala několik posledních týdnů v Rakousku a i po zjištění znepokojujících zpráv zůstává v dobré náladě. Celá rodina nyní věří, že rakovina byla zjištěna dostatečně brzy, ale vévodkyně pro jistotu podstoupí i další testy, aby se zjistilo, zda se nemoc nerozšířila.

Související témata:
Sarah Ferguson

Reklama

Další články

Načítám