Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pobyt prince Harryho (39) v Londýně zřejmě nebude mít dlouhého trvání. Poté, co se podle britských médií setkal s otcem králem Karlem III. (75) a strávil s ním zhruba 45 minut, již údajně plánuje návrat do Kalifornie za svou manželkou a dětmi. Harry by prý rád přijal rovněž možnost shledání s bratrem Williamem (41), ale k tomu zřejmě nedojde.

Odborníci do Harryho návštěvy domoviny vkládali velké naděje a věřili, že by mohla v těžkých časech, kdy se král připravuje na zahájení léčby rakoviny, zároveň sloužit k nápravě vztahu mezi ním a Williamem. Ten se ovšem částečně vrací k plnění královských povinností, kdy část z nich přebírá za svého otce, a to i v těchto dnech. Zároveň se i nadále soustředí na péči o svou manželku Kate, která se zotavuje po operaci břicha.

Přestože zatím nic nenasvědčuje tomu, že by si na sebe bratři udělali čas, podle Daily Mailu by mezi nimi mohl působit prostředník - jejich společný přítel Mark Dyer, který byl jejich mentorem v období po smrti jejich maminky lady Diany.

Podle The Times bývalý důstojník velšských gard Dyer v posledních letech Harrymu nabízel podporu několikrát. „Na Marka se lze vždy spolehnout, že s Harrym rozumně promluví a bude mu oporou i v dobách, které by pro něj mohly být stresující. Vévodův hlavní důvod, proč cestoval do Spojeného království, byla návštěva otce. Kdyby se naskytla příležitost vidět se s princem z Walesu, vévoda by ji rád přijal,“ řekl zdroj.

Vévoda ze Sussexu, který nestrávil noc v žádné z královských rezidencí, nýbrž v jednom z luxusních hotelů, tak v úterý absolvoval jedenáctihodinový let z Los Angeles na londýnské letiště Heathrow zřejmě jen kvůli krátkému setkání se svým otcem. Ten mu svou diagnózu telefonoval osobně předtím, než ji prostřednictvím prohlášení Buckinghamského paláce oznámil veřejně.

Reklama

Další články

Načítám