Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Princ Harry (39) měl v pátek prostřednictvím svých právníků předat dokumenty k žalobě proti magazínu Mail on Sunday. Místo toho ale přišla překvapivá zpráva o tom, že ze soudu nic nebude a Harry naopak zaplatí dosavadní náklady.

Harry si soudu stěžoval kvůli článku, ve kterém bylo uvedeno, že se jeho PR poradci pokusili „rozdmýchat“ spor s ministerstvem vnitra ohledně jeho rozhodnutí snížit princovu policejní ochranu financovanou daňovými poplatníky. Podle Harryho ho tvrzení obvinilo z toho, že mate veřejnost. Právníci si dle magazínu Daily Mail byli zpočátku tak jistí svou pravdou, že požádali soudce Nicklina, aby bez soudu rozhodl ve vévodův prospěch.

Soudce takové řešení ovšem odmítl a rozhodl, že noviny mají právo dokázat pravost svých tvrzení, a případ se měl řešit pro urážku na cti. Obě strany měly soudu doručit všechny dokumenty týkající se případu, Harryho strana ale v pátek v 10:06 hodin informovala noviny, že k soudu podali prohlášení o tom, že vévoda už dál nebude uplatňovat své nároky.

Dle Daily Mailu musí Harry zaplatit náklady tisku, které činí 250 tisíc liber, a dále i náklady na své právníky, celkový účet je tedy 750 tisíc liber, v přepočtu 21,6 milionu korun.

Reklama

Další články

Načítám