Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S údajným požehnáním královny Alžběty II. (†96) použít její přezdívku z dětství pro dceru prince Harryho (39) a jeho ženy Meghan Markle (42) to podle Daily Mailu možná nemuselo být tak, jak rodiče holčičky od začátku prezentovali… Podle nejnovějších informací pocházejících z biografie spisovatele a novináře Roberta Hardmana nazvané Charles III: New King, New Court. The Inside Story byla dokonce zesnulá královna zlostí bez sebe.

Jeden z členů královnina personálu se měl svěřit, že panovnice byla „tak rozzlobená, jak ji nikdy předtím neviděl“, poté co vévoda s vévodkyní ze Sussexu veřejně prohlásili, že by nepoužili její soukromou rodinnou přezdívku, kdyby je v tom královna nepodpořila.

Pár měl dokonce nařídit své zastupující právní firmě Schillings, aby napsala zpravodajským službám, zejména pak stanici BBC, že tvrzení o tom, že královna nebyla požádána o svolení k užití své přezdívky pro jejich dceru, jsou nepravdivá a pomlouvačná a že by se již neměla opakovat. Stanice BBC totiž nejprve uvedla, že královnu její vnuk s manželkou, kteří již tou dobou žili v Kalifornii, o svolení nepožádali.

Když se prý Sussexové pokusili kontaktovat Buckinghamský palác, aby jejich verzi podpořil, čekalo je odmítnutí. Členové královské rodiny se prý také podivovali, že o celé této záležitosti nebyla v Harryho kontroverzní a jinak obsáhlé knize Náhradník ani zmínka.

Lilibet byla královnina přezdívka pocházející již z dob jejího dětství a prý vznikla proto, že Alžběta II. jako malá neuměla správně vyslovit své jméno. Používali ji pouze její rodiče a sestra Margaret. V dospělosti jí tak směl říkat pouze její manžel princ Philip a hrstka nejbližších přátel.

Reklama

Další články

Načítám