Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po více než měsíci od smrti Davida Gaila byla odhalena i příčina jeho nečekaného skonu. Americký herec, jenž se proslavil mimo jiné i rolí v seriálu Beverly Hills 90210, zemřel v 58 letech na mozkové a srdeční komplikace po předávkování drogami.

Podle serveru Deadline měla být důvodem úmrtí anoxická ischemická encefalopatie, která se u herce projevila v důsledku intoxikace. Herci, jenž měl v sobě koktejl drog zahrnující amfetaminy, kokain, fentanyl i etanol, do mozku přestala proudit krev.

Gaila se pokoušeli resuscitovat záchranáři, ale herec bohužel nijak nereagoval na kardiopulmonální resuscitaci ani defibrilaci a následně byl několik dní na přístrojích v umělém spánku, než byl prohlášen za mrtvého.

Rodina herce, který v Beverly Hills hrál snoubence Brendy Walshové (Shannen Doherty) a objevil se například i ve snímku Bending All the Rules s Bradleym Cooperem či v seriálu Savannah, zpočátku věřila, že zemřel na selhání srdce.

„Rvalo mi srdce, když jsem se dozvěděla, že můj syn zemřel tímto způsobem,“ řekla v prohlášení jeho matka, která rovněž objasnila, že se její syn stal závislým na medikamentech poté, co podstoupil řadu chirurgických zákroků.

„David se stal závislým na lécích před mnoha lety, po několika operacích rukou a zápěstí,“ řekla s tím, že David trpěl silnými bolestmi, od nichž si vypomáhal kromě léků také fyzikální terapií. Zároveň dodala, že její syn před smrtí aktivně se svou závislostí bojoval a zkoušel i alternativnější způsoby léčby bolesti, například akupunkturu a přírodní léky.

Reklama

Další články

Načítám