Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Polévání vodou, nebo klasická pomlázka? Přesně takové dilema na Velikonoce řešila předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (39), jejíž manžel, IT specialista Tomáš Pekara pochází ze Slovenska.

„Smlouvala jsem, ať mě manžel nepolívá, ač je to tady na Slovensku tradice. U nás ve Svitavách vždycky holky polévaly kluky levnou voňavkou,“ prozradila politička.

„Shoda panuje na pomlázce, i když přiznávám, že ani to nepatří mezi moje nejoblíbenější tradice. A jak trávíte Velikonoce vy?“ pídila se Pekarová Adamová.

„S dětmi a vnoučaty, společným obědem, posezením a procházkou v rozkvetlé a prosluněné dendrologické zahradě. Tradice mají svůj smysl a krásu. Děkuji, že jim přikládáte váhu, a držím palce, jako obvykle! Vám oběma!“ vzkázal jí Luděk.

„Přestupný rok, letos polévají a šlehají holky,“ podotkla Jitka.

„U nás je pomlázka. Dětem vedle vajec dáváme dobrůtky a dospěláky hostíme kávou nebo alkoholem, jak si kdo řekne,“ nechala se slyšet Jana.

Reklama

Další články

Načítám