Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Čekali byste, že je život hudební hvězdy samý večírek a polehávání pod slunečníkem? Jak pro koho. Zpěvák Michal Malátný (53) má zjevně dobrodružnou povahu a umí toho využít pro dobrou věc. Zapojil se do projektu Go za Gorilou!, který má upozornit na nebezpečí vyhynutí horských goril. A vyrazil kvůli tomu do pralesa!

Součástí projektu je totiž náročná výprava do deštného pralesa na území Rwandy a Ugandy, kde tlupa ohrožené horské gorily žije. Expedice odstartovala 3. března a nikdo přesně nebyl schopen odhadnout, jak dlouho bude jejím účastníkům náročný výstup trvat ani za jak dlouho na tlupu goril skutečně narazí. Kromě Michala se výpravy účastní i Johana Kůtová, která „lístek“ vyhrála ve fotografické soutěži.

Kromě návštěvy goril měla výprava v plánu ještě navštívit hrob americké bioložky Dian Fossey, která byla u zrodu aktivit vedoucích k záchraně ohrožených goril. Ve rwandských horách byla ovšem zavražděna, její tělo bylo nalezeno v její záchranářské stanici. Její smrt je dosud opředena otazníky, má se však za to, že ji zavraždili pytláci právě kvůli jejím snahám populaci goril chránit.

Související témata:
Expedice

Reklama

Další články

Načítám