Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na dva roky se téměř odmlčela, stranou šlo divadlo i hudba, protože na prvním místě byla její dcera. Holčičce, která se narodila s obrnou třech končetin, se intenzivně věnovala. Teď se Michaela Gemrotová (38) k muzice vrací.

Před pár týdny zazářila coby Andromaché v novém muzikálu Trója a začíná i se sólovou tvorbou. Připravuje desku, jejíž první vlaštovkou je píseň Anežka, k níž vznikl zároveň videoklip. Autory skladby jsou Václav Noid Bárta a Eliška Bártová. Noid se ujal i celé realizace videoklipu, který dostal k dispozici Super.cz jako první.

„Vaškovi absolutně věřím. V naší spolupráci zatím nebylo nic, kdyby bych zapochybovala, že mi něco nesedí. Krátce po naší schůzce Vašek s Eliškou poslali písničku, mně se na první dobrou líbila a bylo vyřešeno. Stejně tak to bylo i s námětem na tento klip. Já jsem si přála, aby to bylo hodně pohádkové, protože Anežka je dítě, a přestože je hodně chytrá holčička a mluví ráda s dospělými, tak je to pořád dítě, a já jsem chtěla, aby měla pohádku,“ vysvětlila Michaela Gemrotová.

„Písnička je dárkem ode mne a od manžela Jiříka pro naši dceru, naši světlonošku Anežku. Zároveň je i dárkem od Anežky pro ostatní děti a rodiče. Jejím poselstvím je to, že i malý krůček nebo pokrok má v našem životě význam,“ dodala. Protože by videoklip měl bavit nejen dospělé, ale hlavně děti, tak v něm vystupují i zvířata jako velbloud, lama, vlkodav či poník.

Jejich přítomnost v ateliéru na chvíli vypadala velmi složitě a Noid měl strach, že vše nepůjde tak, jak si naplánoval. „Se zvířaty je to jiné. Ale vlastně hrozně fajn. Neznal jsem to, zvířata přes objektiv nebo hledáček kamery vidím poprvé a mají úplně jiné rozměry než člověk, takže je to všechno jinak. Ze začátku jsem měl trochu šok, že tam nemůžu nabrat všechno a celé to obrovské zvíře, jako je velbloud Merlin. Ale nakonec se to podařilo a bude to vypadat skvěle,“ upřesnil.

Michaela Gemrotová bude mít pracovně velmi nabitý rok. Kromě charitativních aktivit Nadace Anežka, divadla a práce na desce ji čekají dva velké koncerty. První bude 17. dubna, kde s Václavem Noidem Bártou vystoupí jako hosté před koncertem Lary Fabian. Druhým je 3. června koncert s názvem Králové muzikálu na Žofíně, kde zazpívá s Marianem Vojtkem největší světové muzikálové hity.

Reklama

Další články

Načítám