Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rozhodl se podnikat v tom nejhorším možném čase. Mezi dvěma covidovými roky. Přesto se herec Petr Batěk snažil vší silou udržet penzion Archa, který si pořídil v jihomoravském Mikulově. Covid sice přežil, ale teď ho musí zavřít.

„Pension Archa Mikulov mi nabídl majitel objektu krátce potom, kdy jsem opustil post vedoucího hereckého oddělení na Mezinárodní konzervatoři v Praze. Bylo po prvním covidovém kole a po měsíci fungování vypukla druhá vlna a pension mi zase zavřeli,“ vyprávěl Super.cz herec.

Pension měl v nájmu tři a půl roku, během kterých zažil dvakrát omezení činnosti a začátek energetické krize. „Docela slušná zkušenost, ale díky tomu, že za mnou do Mikulova jezdila spousta přátel a zajímavých lidí, nelituji toho rozhodnutí. Stihl jsem tam uspořádat několik komorních koncertů a vernisáží. Díky pensionu mám v Mikulově a okolí spoustu přátel,“ napsal.

Konkrétní byl i v důvodech, proč s tímto podnikem končí. „Mikulov nebylo město, které by si zrovna vážilo malých rodinných pensionů. Nekompromisně ztížilo hostům parkování v okolí Archy nesmyslnou parkovací zónou. Navíc pronajatá budova už potřebovala výraznou rekonstrukci, do které se majiteli nechtělo. Rozhodl jsem se, že tuto etapu svého života důstojně ukončím a půjdu obrazně řečeno o dům dál. Moje Archa zkrátka přežila potopu, a tak ztratila smysl,“ tvrdí.

Svého snu se ale tak úplně nevzdal. „Z jihu Moravy se nestěhuji úplně. Na jaře tohoto roku se chystáme s  kolegou otevřít restauraci s pravidelným kulturním programem v Břeclavi,“ plánuje.

Reklama

Další články

Načítám