Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Letos by to bylo 30 let, co vznikla kapela Maxim Turbulenc. Velkolepé výročí ale už neoslaví. Zpěvák a zakládající člen skupiny Daniel Vali v pátek večer nečekaně zemřel. Po zpěvákovi budou truchlit také jeho dvě děti: syn Daniel a dcera Patricie.

Daniel Vali založil kapelu spolu s přáteli ze základní školy v Klánovicích Pavlem Vohnoutem, řečeným Kyklop, a Petrem Panochou, kterému se přezdívalo Pancha. Repertoár založili na diskotékovém přepracování známých písní, jejich největším hitem byla Mašinka. K popularitě přispěla i jejich image, když parta těžkotonážních chlapíků vystupovala v barevných lacláčích a pestrých oblečcích. O obří popularitě svědčil i prodej jejich desek, který dosáhl astronomických 600 tisíc.

V původní sestavě ovšem nevydrželi. Z kapely byli postupně odejiti Petr Panocha a poté i Pavel Vohnout. Ten se s Valim dost dlouho soudil. „Zachovali se ke mně nečestně, tak se potkáme u soudu. Vymysleli si důvody, proč mě museli vyhodit, i když to za mými zády jako největší křiváci připravovali dlouho dopředu. Mně se dobře daří i bez nich, takže nejde o žádnou mstu, ale o spravedlnost,“ uvedl. Boj byl ovšem marný, ochrannou známku vlastnil Vali. A až do jeho smrti se s ním bývalý spoluhráč neusmířil a nestýkali se.

S financemi kdysi bojoval i sám Vali. V roce 2014 na něj byly uvaleny tři exekuce. Dlužná částka činila kolem milionu korun. Exekuce se týkaly i pozemků, které vlastnil s již bývalou manželkou Ivetou.

Kapela v posledních letech hrála v sestavě Daniel Vali, Petr Novák, pro svoji výšku přezdívaný Ajfel, a Tomáš Timi Báča. Právě ten na sociálních sítích úmrtí kolegy potvrdil. „Nejhorší den v historii kapely Maxim Turbulenc,“ napsal. „Budeš tady s námi pořád, kamaráde,“ zaznělo ještě na stránkách skupiny.

Reklama

Další články

Načítám