Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Otec Lucie Vondráčkové (44) a známý hudebník Jiří Vondráček (72) řeší nepříjemné problémy. Začátkem července byl obžalován v kauze kolem aktivisty Jana Šinágla. Toho měl podle znění žaloby, kterou má Super.cz k dispozici, navádět k trestné činnosti.

Podle obžaloby Okresního státního zastupitelství v Kolíně se konkrétně jedná o poškození věřitele. Za podněcování k trestnému činu hrozí Vondráčkovi v případě odsouzení až dva roky vězení.

Vondráček měl podle rádia Frekvence 1 údajně navést svého známého Jana Šinágla, aby formou dobrovolné dražby vyvedl svůj majetek, a zmařil tak odškodnění své sestře Heleně Vondráčkové za veřejné pomluvy. Další jeho známý, Miloš Hora, měl pak dražbu realizovat.

Státní zástupce v případu obžaloval celkem pět lidí. Vondráček ještě se dvěma obžalovanými podal návrh, aby bylo jeho trestní stíhání zastaveno. Státní zástupce ale jejich návrh neakceptoval. K tomuto postupu prý neshledal zákonné důvody, Vondráček tak půjde k soudu.

Super.cz hudebníka kontaktoval, do vydání článku nereagoval.

Související témata:
Jiří Vondráček

Reklama

Další články

Načítám