Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sněmovna ve středu odmítla rovné manželství. Páry stejného pohlaví tak zatím nebudou mít stejná práva jako ty heterosexuální. To zvedlo ze židle mnohé. Nyní se k celé záležitosti vyjádřila i herečka Martha Issová (43), která dokonce fanouškům odhalila fotky ze soukromí.

Na snímcích je herečka se svými nejlepšími gay přáteli. „Jirka a Mujdat. Moji nejbližší kamarádi. Beru je jako rodinu. Jsou to moji příbuzní. Jirka od mých šestnácti, Mujdat o pět let později, kdy přijel z Turecka do Čech, aby mohl žít pravdivě, beze strachu a otevřeně jako ten, kým doopravdy je. Celou tu dobu mám štěstí být jim nablízku, těšit se z jejich vztahu, který je jedním z nejpevnějších a nejláskyplnějších, jaké kolem sebe mám. Oba jsou slušní, poctiví a laskaví lidé a já se hluboce stydím za to, že je jim v České republice upřeno právo na manželství. Že v roce 2024 ještě stále nemáme rovná práva a díváme se na homosexuály a lesby jako na občany druhé kategorie. Ostuda, smutek, hnus,“ napsala na sociální síti herečka.

„Je to smutný a neskonale trapný a úplně nejhorší je, že se za to v dnešní době musí někdo ještě stydět,“ podpořila ji v komentáři kolegyně Alice Bendová (50). Další známé dámy jako Petra Nesvačilová (38) či Lenka Krobotová (47) poslaly srdíčko.

Návrh na pouhé partnerství, které neumožňuje společnou adopci dětí, teď míří do Senátu, potom jej musí podepsat ještě prezident. Lidé se tak obávají, že tento návrh zabetonoval diskuzi o rovnocenná práva pro všechny na další roky.

Reklama

Další články

Načítám