Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Arcinána a čúza. Tak charakterizuje herečka Martha Issová (43) svoji postavu v novém filmu Úsvit, na jehož premiéře jsme se potkali. Natáčení si ale prý extrémně užila, i díky prostředí, ať už v Tatrách, Baťově památníku ve Zlíně nebo uměle postaveném městě. "To pro mě byl fantastický zážitek," svěřila.

Martha je v dobových filmech jako doma. "Mám poslední dobou štěstí na projekty, které jsou nějakým způsobem nešizené, opravdu poctivě a s láskou opečovávané. A Úsvit byl jedním z nich."

"I co se týče kostýmů, tak jsou 20. a 30. léta v České republice úplně ideální čas. Když sama sebe vidím v těch kostýmech a účesech, říkám si, že vypadám, jako bych z té doby skutečně vypadla. A když někdy hraju v původních šatech z té doby, sedí mi, protože i ti lidé byli menší. Vlastně až do 60. let nosili moji běžnou konfekční velikost," svěřila Super.cz během obsáhlejšího rozhovoru o filmu Martha, která měří pouhých 158 cm.

Mimochodem dobovým šatům přizpůsobila i svůj model na slavnostní premiéru. "Nějak to samo přirozeně vyplynulo. Já jsem to jako plán neměla, ale podvědomě ty věci zřejmě fungují, takže mě to tam zavedlo," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám