Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

28. ledna 2024 uplynulo sedmnáct let ode dne, kdy se Karel Svoboda (†68) rozhodl odejít z tohoto světa. Geniální hudební skladatel, jehož sužovaly deprese, se na zahradě před svou vilou v Jevanech zastřelil. „Kdyby byla láska snadná, nevznikaly by o ní písně. Karel,“ napsala jeho žena Vendula Pizingerová (52) ke společné fotografii, kterou v den výročí sdílela na sociální síti.

K té přidala několik hashtagů včetně věty: „Okamžik, co změní vše.“

Manželé spolu měli dceru Klárku, která v roce 2000 ve čtyřech letech zemřela na leukémii, a syna Jakuba. Ten loni v květnu oslavil osmnácté narozeniny. O tom, jak události po osudném lednovém dnu prožívala, Vendula promluvila v pořadu Super.cz Po pravdě.

Musela se vyrovnat s nastalou situací, pečovat o malé dítě a k tomu na ni prý byl vyvíjen obrovský mediální tlak. „To nebyl tlak, ale supertlak. Myslím, že taková kauza, která trvala několik let, tady do té doby nebyla. Vyhrála jsem asi osmnáct soudních sporů, i když pak zjistíte, že je vám to vlastně k ničemu. Byla to špatná doba,“ zavzpomínala Vendula na těžké životní období.

Na svého muže Pizingerová, dnes máma ještě mladšího syna Josífka, veřejně zavzpomíná každý rok. A pamatují na něj i fanoušci jeho písní jako Lady Carneval, Včelka Mája, Kdepak, ty ptáčku, hnízdo máš, Krev toulavá, Nápoj lásky č. 10 nebo Stín katedrál, které jsou nesmrtelné.

„Karel byl geniální a vy si zasloužíte být šťastná,“ napsala Vendule jedna z fanynek a další se přidávaly. „Láska není nikdy snadná, je ale třeba jít za štěstím dál“ nebo „Moc smutné, byl to skvělý umělec, velmi obdivuji, jak jste to zvládla“, vzkazovaly.

Reklama

Další články

Načítám