Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Protekční fracek, ale i starosta pražských Řeporyjí, který by měl vědět, co se sluší a patří. Bohužel se tím vůbec neřídí. Poté, co sepsul Felixe Slováčka (80) za jeho účast na akci KSČM, nešetřil ani jeho dceru Aničku Slováčkovou (28), která bojuje s rakovinou. Právě vážnou nemoc ve svém komentáři na síti X vypíchl a pak se za to omlouval. Pozdě.

„Felix byl vždycky debil. Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička bohužel nemá žádnou šanci. Ale tohle přehnal,“ rozvášnil se syn známého baviče Petra Novotného, který měl za to, že i tento komentář mu projde.

To se ale přepočítal. I když ho později smazal, už si žil vlastním životem a reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Asi nepřekvapí, že hezké a chápavé nebyly. Co Novotný zasel, to sklidil. Nemluvě o tom, že tímto statusem překročil všechny meze, za které by se slušný člověk, navíc vykonávající veřejný post, neměl nikdy dostat.

„Tak já se tedy omlouvám, za zcela nevhodný tweet týkající se rodiny Slováčkovy (Slováček s Patrasovou prostě, neumím to skloňovat). Omlouvám se upřímně a nesmírně svého tweetu lituji,“ kál se později. Váhu jeho omluvy ale snižuje skutečnost, že se dlouho omluvit vůbec nechtěl a nechápal, o co lidem vlastně jde.

„Chlapče. Ten tweet jsi podělal totálně! Napiš si kdy a kde. Přijedu. A dám ti do držky. Strašně moc,“ nabídl mu poslanec ANO Martin Kolovratník.

Poněkud nešťastně reagovala kandidátka ve volbách do Evropského parlamentu. „Paní Konečná, s Pavlem Novotným se na řadě věcí neshodnu, na jedné však určitě ano, že komunisté jsou košťata a zločinci,“ nechala se slyšet Danuše Nerudová směrem ke Kateřině Konečné.

„Hodně duchaplná odpověď hodná vašeho formátu,“ odpověděla jí europoslankyně KSČM.

Až po chvíli si Nerudová vzpomněla, co bylo na výroku Novotného špatně a přispěchala s doplněním. „A pro doplnění, ten spodní komentář je samozřejmě za mě přes čáru,“ dodala ke slovům o nemoci Slováčkové.

Další články

Načítám