Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V souvislosti se smutným výročím tragické smrti Ivety Bartošové (†48) se pozornost fanoušků i médií upřela i ke Zdeňku Macurovi (50), který proslul coby její neúnavný ochránce. Dlouho váhal, nakonec poslal světu velmi výmluvný vzkaz.

„Za posledních deset let jsem měl možnost pozorovat společnost také z hlediska někoho, kdo je známý a též jakási celebrita. Moje závěry pozorování jsou však velmi smutné. Celý ten celebritní narativ ubližuje lidským duším, překrucuje jejich morálku, degraduje důstojnost , bere zdravý rozum a normálnost,“ rozpovídal se.

„Jak z toho ven ? Myslím, je na čase se vrátit k tomu, jak svět vnímali naši předkové. Když bylo něco krásného a něco se povedlo, říkali: Sláva Bohu, chvála Bohu, díky Bohu a podobně. Prostě my lidé jsme omezení a nemá cenu si na něco hrát,“ nechal se slyšet na sociální síti.

„Pokud člověk dostal nějaký mimořádný talent, tak si prosím uvědomme, že ten člověk je pouze příjemce talentu, nikoli tvůrce, a tak sláva přece patří tomu na nebi, ne tomu člověku. Takto je, věřím, zdravé přemýšlet a vnímat svět. Jen tak se může mezi lidi a do společnosti zase navrátit normálnost a zdravý rozum,“ věří Macura, který promluvil po dlouhé pauze. Za tu se, nejen novinářům, také omluvil.

Vzhledem k tomu, že se ve svém vyjádření ani slůvkem nezmínil o Ivetě Bartošové, je víc než jasné, že je pro něj její tragický skon stále velmi bolestné a citlivé téma.

Další články

Načítám