Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tak tohle je událost, která se zapíše do české charitativní historie. Nikol Štíbrové (37) se s pomocí dalších celebrit podařilo vybrat dokonce více než sto milionů, které jsou potřeba na léčbu nemocného chlapečka.

Radost, kterou jen tak něco nepřekoná. Nikol Štíbrová poprosila své sledující, aby podpořili rodiče Martínka, jenž trpí těžkou formou syndromu AADC a potřebuje na záchranu života speciální genovou terapii. Ta stojí neskutečných sto milionů korun. Nejspíš ani ona sama netušila, jakou sílu mají sociální sítě a jaká lavina se následně strhne.

Přispívat totiž nezačala jen část z jejích 674 tisíc sledujících, příspěvek sdílely i další slavné i neslavné tváře a Česká republika se tak rázem spojila, aby chlapečkovi pomohla. „Co říct… Martínku, jak už jsem psala tatínkovi, držím palce, protože pro vás to teď teprve všechno začíná. Věřím, že léčba zabere a brzo se potkáme na dětskejch prolejzačkách,“ napsala k ohromujícímu výsledku. Na Martínka se totiž vybralo 101 103 172 korun.

Nikol samozřejmě poděkovala hlavně svým sledujícím, kteří na úžasné formě pomoci podíleli. „Instarodino, tohle byl majstrštyk. #neninamtojedno a je nás hodně. V týhle době, kdy je trendy individualismus a všichni se chceme zejména SEBErealizovat, je božský vědět, že se umíme okamžitě zmobilizovat a vytvořit početnou a pevnou komunitu lidí se společným cílem. Za kterým si teda hodně neodbytně jdeme. Tohle by se nám ještě někdy mohlo hodit. Já nebrečím, ty brečíš,“ dodala dojemně influencerka.

Nikol tak mimo jiné dokázala i to, že si skutečně zaslouží státní vyznamenání, které se jí za její záslužnou činnost rozhodl udělit předseda Senátu Parlamentu České republiky Miloš Vystrčil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám