Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nikol Štíbrová (37), která je známá svojí charitativní činností na Instagramu, si tentokrát ukousla pořádné sousto. Rozhodla se pomoci malému Martínkovi, který trpí těžkou formou syndromu AADC a potřebuje na záchranu života speciální genovou terapii. Ta ale stojí neuvěřitelných 100 milionů korun a žádná pojišťovna nechce pomoci. Chlapcovi rodiče proto založili na platformě Donio sbírku.

"Tohle nemůžeme nechat bejt. Není to nedosažitelná částka, když se zúčastníme všichni. Každá koruna se počítá. Každá jedna koruna," vyzvala Štíbrová své fanoušky a rozjela neuvěřitelnou akci. K Nikol se začaly přidávat další celebrity jako Leoš Mareš (48), Marek Ztracený (39), Jana Bernášková, Aňa Geislerová (48), Barbora Strýcová (38), Agáta Hanychová, Lucie Křížková a další a společnou silou se jim podařilo za tři dny vybrat 50 milionů korun!

Nikol denně burcuje své sledující, kterých má téměř 700 tisíc. Do sbírky se už nyní celkově zapojilo přes sto tisíc lidí. Je potřeba vybrat ještě 50 milionů, aby měl malý Martínek šanci.

"Neuměla jsem si představit situaci, ve které se Martínkova rodina nachází. Chlapeček nemá času nazbyt, lék existuje, ale není akreditovaný u nás, pojišťovna nemá jak léčbu proplatit. Jediná možnost - poprosit lidi o 100 milionů. My Češi jsme ale zvyklí pomáhat. Přispívat na sbírky už je pro spoustu z nás samozřejmost, stačilo se jen v jednu chvíli soustředit na jednu konkrétní sbírku. Pořád doufám, že se připojí nějaká větší firma nebo někdo, kdo může uvolnit větší množství peněz. Opět se mi zdá, že se nejvíc snaží ti, co mají sami málo," řekla Super.cz influencerka.

Reklama

Další články

Načítám