Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rodina, kolegové, přátelé i veřejnost se v pátek naposledy rozloučili s legendární divadelní a filmovou herečkou a pedagožkou Janou Hlaváčovou (†85). Poslední sbohem si nenechala ujít celá plejáda známých herců a hereček.

Dojemná slova ve smuteční řeči pronesli Ivan Trojan (59), Taťjana Medvecká, Petr Kostka a Emília Vášáryová. „S láskou, to byla první slova, co mne napadla, když jsem se dozvěděl, že nás opustila,“ řekl Ivan Trojan. „Tak na ni bude vzpomínat rodina, přátelé, diváci a také my, studenti DAMU, a že je nás opravdu hodně,“ dodal se slzami v očích oblíbený herec.

Medvecká označila Hlaváčovou za modlu, idol a bohyni, přesně tak ji společně s hereckými kolegy viděla v 70. letech, když nastoupila do Národního divadla. Památce legendární herečky se klaněli také Dagmar Havlová (71), František Němec, Jiřina Bohdalová (92), Ladislav Frej (82), Simona Postlerová a mnoho dalších.

Když se po skončení posledního rozloučení vynášela ven rakev s ostatky Jany Hlaváčové, vyprovázel ji obrovský potlesk. Slzy dojetí neskrývala dcera Jany Hlaváčové Bára Munzarová (52) i její milovaná vnučka Anička Dvořáková. Munzarová měla velkou oporu ve svém manželovi Martinu Trnavském.

Jana Hlaváčová odešla do hereckého nebe 13. ledna. Ikona české kinematografie svou hereckou kariéru ukončila ze zdravotních důvodů už v roce 2011, a to dramatem Viditelný svět. V posledních letech se o herečku vedle rodiny a dcery Báry Munzarové starala také pečovatelka, která do jejich domu pravidelně dojížděla.

Reklama

Další články

Načítám