Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vždy ve svých satirických grafikách reaguje na aktuální události, ale tentokrát uznal, že to přepískl. Grafik Tomáš Břínek tvořící pod jménem TMBK stáhl ze sociálních sítí obrázek, který vytvořil po tragické události na pražské filosofické fakultě.

Na černém pozadí na něm byl emblém Univerzity Karlovy zbrocený krví. Chtěl jím vyjádřit zármutek nad smrtí nevinných obětí střelby v budově univerzity na Palachově náměstí. Po reakcích, které přišly, kdy lidé obrázek s pohoršením sdíleli i v příspěvcích na sítí X, svůj počin přehodnotil a vyjádřil upřímnou soustrast všem rodinám, které přišly o své blízké.

„Chtěl bych se omluvit všem, které naštvala anebo se jich jakkoli dotkla moje grafika, kterou jsem upřímně zamýšlel jako pietu a okamžitou reakci na tak strašnou věc. Obratem mi ale došlo, že jakákoli reakce, i když myšlena soustrastně, je v této situaci naprosto nevhodná,“ uvedl Břínek. „Nejprve jsem se nechtěl vyjadřovat a ještě víc brát pozornost, protože tahle šílená situace vážně není o nikom jiném než o obětech a zraněných, kteří si zaslouží naše myšlenky. Je potřeba omluvit se a uznat, když šlápnu vedle,“ uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám