Hlavní obsah
Článek

Jeho jméno bylo dlouhá léta spjato hned s několika divadelními scénami, kde působil nejen jako režisér. Nevyhýbal se ani hereckým příležitostem. I v tomto případě zanechal Jan Kačer (†87) nesmazatelnou stopu.

Platí to i v případě jednoho z nejúspěšnějších polistopadových televizních projektů, kterým byl primácký seriál Rodinná pouta. Ten znamenal pro známého herce a režiséra triumfální comeback. Díky roli Františka Rubeše si ho oblíbilo i o generace mladší publikum.

„Promiň, že jsem někdy musela být zlá… Nikdy nezapomenu a za všechno děkuji. Ze srdce. S láskou a úctou,“ napsala v reakci na Kačerovo úmrtí Dana Morávková (52). V oblíbeném primáckém seriálu si zahrála Andreu Rubešovou. Za tuto roli nikdy nepřestane být vděčná. Seriál jí přinesl velkou popularitu, stejně tak si cení toho, že měla tu čest a natáčela po boku slavného umělce.

O to víc překvapí fakt, že Kačer šel do nového seriálu scenáristek Jitky a Kateřiny Bártů s tím, že jeho postavu nechají tvůrci po čase zemřít. Není žádným tajemstvím, že příběhům na pokračování moc nedůvěřoval a rozhodně v nich nenacházel zalíbení. Dámy to vyřešily tak, že ho nechaly upadnout do kómatu.

Rodinná pouta ale byla natolik úspěšná, že herec od základů přehodnotil svůj názor na seriály a požádal o návrat. Objevil se i v navazujících Velmi křehkých vztazích. A tím rozhodně neskončil. Na Nově zazářil také v Ordinaci v růžové zahradě. I když šlo o výrazně menší roli, ani v té Kačer nezapadl a odvedl skvělý výkon.

Další články

Načítám