Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nový projekt Českého rozhlasu, který umělou inteligencí nechal oživit hlas Karla Gotta (†80) se setkává s rozporuplnými reakcemi. Jeden tábor je z nahrávky, ve které umělá inteligence hlasem načetla některé pasáže ze zpěvákovy autobiografie Má cesta za štěstím, nadšená, druhý tábor to cítí naopak.

Rozpačité reakce měl z nahrávky hudebník Pavel Větrovec a radost nový projekt neudělal ani nejstarší dceři Karla Gotta. Dominika Gottová (50) se dokonce ozvala z Finska a k nahrávce se vyjádřila. „Opravdu je nutné trápit nás, členy rodiny, ale také mnoho fanoušků, tím, že dochází k oživení tatínkova hlasu? Dodnes se vyrovnávám s jeho odchodem a tento projekt jen otevírá obrovskou ránu v srdci, kterou mám. A to samé prožívá i mnoho fanoušků Karla Gotta, kteří mi ohledně tohoto projektu píší na Facebooku,“ napsala Dominika Gottová, podle které by bylo lepší si tatínka připomínat projekty, které vytvořil za svého života.

„Nikdo se mne, jako dcery pana Gotta, nezeptal, zda s tímto souhlasím, nikdo zkrátka nebral ohled na členy rodiny, které tátův odchod do teď bolí. Nechme prosím tatínka v klidu spát a připomínejme si ho písničkami, které natočil nebo televizními pořady, v nichž hostoval. Moc o to prosím,“ dodala Dominika Gottová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám