Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Olga Menzelová (46) je šťastnou maminkou třech dětí. Nejmladšího syna Alberta, kterému letos budou čtyři roky, má se svým přítelem egyptologem Miroslavem Bártou. Právě o svém partnerovi se nyní otevřeně rozpovídala.

Jak nám přiznala, bez něj by měla vše daleko složitější. „Tři děti jsou honička, k tomu spousta práce, moje firma Medialogue, Nadační fond Jiřího Menzela, starost o domácnosti a mnohé další aktivity… Nestěžuji si, chtěla jsem to tak, ale přiznám se, že někdy se už večer sotva vleču. Míra je mi velkou oporou. Zejména v péči o děti. Naše role jsou rovnoprávné do té nejvyšší možné míry a toho si velmi vážím. Ne každý muž to umí. Nikdy jsem neslyšela, tohle je ženská práce, to dělat nebudu. Oba děláme, co je potřeba a o povinnosti se dělíme s úctou vůči času toho druhého. Oba máme svoji práci, oba vyděláváme, a tedy i povinnosti doma si dělíme. Věřím, že to převezmou i naše děti protože vidí, jak může rodina dobře fungovat, i když je toho hodně,“ svěřila se Olga.

Nedávno spolu jeli na romantický výlet do Turecka. „Řekli jsme si s Mirkem, že jednou za čas chceme mít čas jen pro sebe bez dětí. Proto, abychom si odpočinuli a měli čas jen na sebe. Každý vztah je potřeba chránit a pečovat o něj, protože to není samozřejmost. Přijela moje maminka a my jsme si byli na čtyři dny odpočinout v Istanbulu. A byla to krása. Velmi milí a pozitivně naladění lidé, čisté ulice, perfektně opečovávané kočky, které patří všem, kafíčka na každém rohu, dokonale čisté veřejné toalety – tvrdím, že podle čistoty toalet hned poznáš, jaký je i národ… prostě je tam cítit osobní zodpovědnost člověka. A cítila jsem se tam bezpečně. Istanbul je místo, kam se budu vždycky ráda vracet.“

My si s Olgou povídali na výstavě o vesmíru v Brně, kam dorazila se svým synkem. „Albert byl absolutně nadšený z raketoplánu. Musím říct, že to byl zážitek pro všechny. Mne nejvíce zaujala orbitální stanice. Člověk si připadal, jako by tam opravdu byl. Myslím, že nejsme zdaleka jediná civilizace ve vesmíru, a je snad otázkou času, kdy se to skutečně dozvíme. A mám pocit, že pravidla vesmíru fungují. Jako jeden příklad bych uvedla takový hezký citát Immanuela Kanta: Čiň druhým jen to, co chceš, aby každý činil každému,“ dodala Olga Menzelová.

Reklama

Další články

Načítám