Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Norbert Lichý (†59) patřil k vynikajícím divadelním hercům, řadu sice menších, ale výrazných rolí ztvárnil také ve filmech a seriálech. Diváci si herce, jenž nečekaně zemřel ve věku 59 let, pamatují například ze seriálů Okresní přebor, Dabing Street, Ohnivý kuře nebo Doktor Martin. Na Televizi Seznam se objevil také v seriálu Hasičárna Telecí.

Norbert Lichý vynikal svou korpulentní postavou, jen málokdo by tipoval, že se v mládí aktivně věnoval sportu. Jako malý kluk se věnoval sprintu, později hrával na střední škole fotbal. „Potom jsme jako herci tančili a šermovali, takže asi do třiceti let to šlo,“ řekl před lety Super.cz Norbert Lichý, jehož tatínek Saša Lichý byl také vynikajícím divadelníkem.

Po třicítce už u Lichého naplno vyhrálo herectví a sport šel úplně stranou. „Pak jsem tu kondičku ztratil a zjistil jsem, že herectví je spíš sedavé zaměstnání. Nejsem muzikálový herec, takže sebou nemusím mrskat, ale spíš intelektuálně zaujmout. Cvičím mozek místo těla,“ přiznal. A když už přece jen pomyslel na to, že by měl něco udělat pro svou kondici, přišlo nepříjemné zranění.

„Při oslavě svých padesátin jsem si roztříštil patu, když jsem stoupnul do prázdna ze čtyřiceticentimetrového praktikáblu. Roztříštilo se to na devět částí, měl jsem tam devět šroubů, teď už mám jen čtyři a takovou dlahu. Už nikdy nebudu dobře chodit,“ prozradil. Už předtím prý ale nabíral kila navíc. Ztloustnul jsem už mezitím, takže to není úplně vina toho úrazu,“ přiznal populární kumštýř, který byl navíc vášnivý kuřák, kterého obtěžoval zákaz kouření v hospodách.

„Co mě obtěžuje, to jsou ty nekuřácké hospody. Je to ponižující, kouřit někde na dvorku. Skoro jako kdysi ve škole,“ řekl deníku Právo před třemi lety herec, který exceloval na prknech Divadla Petra Bezruče v Ostravě. Mezi jeho nejvýraznější role z posledních let patří například Lízal v Maryši bratří Mrštíků (2018), pan Koprfkingl ve Spalovači mrtvol (2016), Sládek v Havlově Audienci (2014) nebo Harpagon v Moliérově Lakomci (2018).

Reklama

Další články

Načítám