Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Asi žádný rodič nechce své ratolesti připravit o návštěvu čerta a Mikuláše a s ní spojenou nejen nadílku sladkostí, ovoce či oříšků, ale i alespoň drobné výchovné postrašení odnesením do pekla. Výjimkou nebyly ani slavné maminky, jako například moderátorka Iveta Lutovská, influencerka Agáta Hanychová (39), modelka Lela Vémola (34) či zpěvačka Míša Tomešová (32), které návštěvu Mikulášů, čertů či andělů hrdě zdokumentovaly.

Ale ne všude byl úterní večer radostný, jako každý rok se pochopitelně našly děti, které 5. prosince trávily v nemocnici. Ani na ty však Mikuláš, čert a anděl nezapomínají. Konkrétně dětem ležícím v pražské Thomayerově nemocnici přišli aspoň trochu zpříjemnit pobyt herci ze seriálu ZOO.

Sabině Laurinové v kostýmu by jeden skoro nevěřil, že není opravdovým andělem, role Mikuláše se ujal Jiří Ployhar a za čerty se převlékli Šimon Bilina a Lucie Šteflová. Doprovodili je i malí čertíci Adéla Hessová a Jakub Barták.

„Jako malá jsem ten den prožívala ve velkém napětí. Jakmile se chodbou nesl zvuk řetězů, které cinkaly o zábradlí, schovávala jsem se pod postel. Následovala básnička a odměna. Mandarinky, ořechy, pomeranče, to bylo tenkrát nedostatkové zboží,“ vzpomínala na své dětství Sabina Laurinová, pro kterou už jsou andělská křídla tradicí.

„Jako malého mě čert vytáhl na řetězu a od té doby jsem měl strach. Prosil jsem rodiče, aby už je domů nepouštěli, ale nevyšlo to,“ přiznává možná trochu traumatizující zážitek její kolega Šimon Bilina.

Reklama

Další články

Načítám