Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rozhodně umí zaujmout! Ať už kontroverzními výroky a výpady na politické oponenty, nebo životním stylem, kterým se rád chlubí. Ani v případě vily, kterou si Tomio Okamura nechal postavit na pražském Břevnově, to není jinak. I když interiér domu před zraky veřejnosti úzkostlivě chrání.

Na svůj nový dům, který budí pozornost už od samého začátku stavby, aby měl politik armádu uklízeček a hospodyní. Pokud tedy nebude chtít rozlehlou vilu obhospodařovat sám, což je vzhledem k práci ve Sněmovně asi passé.

Švýcarský architekt Christian Kerez, který je hrdým autorem návrhu, prezentuje stavbu jako tři samostatné byty. Celková výměra je úctyhodných 431 metrů čtverečních, najdete tu celkem 39 pokojů. Z dispozice interiéru, který tvůrce prezentoval na Instagramu, je patrné, že vynechal dělicí stěny. Obrys každého jednotlivého prostoru je proto viditelný i zvenčí.

Uvnitř by mělo podle dostupných informací být 8 ložnic, 6 pracoven, 6 hal, 5 toalet, 3 koupelny, 3 jídelny a 6 obývacích pokojů. K dispozici bude i garáž až pro 5 vozů. Střecha některých tubusů slouží jako terasa, odkud mají Okamura a jeho hosté krásný výhled na Prahu.

Interiér může na první pohled působit nehotově, ne-li jako hrubá stavba, vzhledem k tomu, že je osazena sanita i elektrické zásuvky, je dost možné, že jde o konečný stav. Ostatně jen tak vyniknou tisíce a tisíce cihel, které během realizace byly zapotřebí.

Pokud vás zajímá, kolik za tuhle „legraci“ Okamura dal, vězte, že ne málo. V minulosti se mluvilo o 20 milionech korun. Na vybavení a nábytek ale můžou padnout další miliony. Přece jen člověk zařizuje hodně atypický dům, kde rovné stěny aby pohledal.

Reklama

Další články

Načítám