Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Potápěčské, jako pro komika z cirkusu, jako pro brouka Pytlíka anebo dědictví po Nadě Urbánkové. Takové reakce zazněly na brýle, kterými Ondřej Gregor Brzobohatý (41) doplnil svůj outfit na Česko-Slovenský ples. My už je na něm jednou viděli během představení seriálu To se vysvětlí, soudruzi!, který na obrazovkách České televize vystřídá úspěšný Smysl pro tumor.

Protože se jedná o seriál, kde se vyšetřují paranormální jevy, domnívali jsme se, že jde o tematický kousek, a podotkli, že obroučky vypadají jako z vesmíru. „Řekl bych, že jsou spíš takové kubistické,“ usmíval se potěšeně Ondřej, který je autorem seriálové hudby. „Byla zábava na tom pracovat, mám rád žánrové věci,“ pochvaloval si.

Na tvorbě hudby se vyřádil, běžný divák možná nepostřehne, že v jednotlivých epizodách jsou odkazy na známou filmovou hudbu. „V díle, kde byla břichomluvecká loutka Hannibala Lectera, vypůjčil jsem si trochu z Mlčení jehňátek,“ přiznal. Najdeme i motivy z filmu Osvícení a dalších děl. „Je to spíš pro fajnšmekry, myslím, že diváka to neurazí,“ míní.

Pokud jde o paranormální jevy, které se objevují v seriálu inspirovaném skutečným vědeckým ústavem, který existoval v dobách socialistického Československa, Ondřej je nevyvrací. „Jsem velmi senzitivní a občas cítím na některých místech nebo v situacích, které nejsou úplně běžné, že je mi úzko anebo naopak hezky. Říkám si, že to budou pravděpodobně nějaké energie. To mě zajímá. Jestli se dá třeba spočítat energie lásky,“ svěřil se. Baví ho i věřit na duchy a myslí si, že ve vesmíru určitě nejsme sami. „Byla by drzost si to myslet. Určitě tady někdo musí být,“ domnívá se.

Reklama

Další články

Načítám