Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jak jsme již včera informovali, princezna Kate (42) podstoupila na londýnské klinice v Marylebone blíže nespecifikovanou operaci v oblasti břicha. Uvedl to v oficiálním prohlášení Kensingtonský palác s tím, že princeznu čeká až dvoutýdenní hospitalizace a následná několikaměsíční rekonvalescence. Podle zdrojů z paláce operace proběhla úspěšně a princezně se daří „dobře“.

Očekává se, že princezna z Walesu se vrátí ke svým oficiálním povinnostem až po Velikonocích, své plány zrušil rovněž princ William, který bude v následujících dnech trávit čas střídavě s manželkou u lůžka a doma ve Windsoru s jejich třemi dětmi.

Operace v příštím týdnu čeká i britského krále Karla III., který se podle oficiálního vyjádření Buckinghamského paláce podrobí zákroku kvůli zvětšené prostatě.

Prozatím není jasné, z jakých důvodů musela princezna operaci absolvovat, ale prý byla plánovaná. Palác žádné podrobnosti okolo zdravotního stavu Kate nesdělil, ale nevyloučil možnost, že se k němu v budoucnu veřejně nevyjádří.

Podle bývalé klientky kliniky Dimple Mistry, která tam stejně jako Catherine absolvovala břišní operaci, je budoucí britská královna v těch nejlepších rukou. Na klinice jsou prý ti nejlepší odborníci a zařízení klientka popsala jako pobyt v pětihvězdičkovém hotelu.

Britský lid se ale pochopitelně i přesto o svou milovanou princeznu nesmírně bojí, což naznačují i tisíce komentářů pod články o její operaci, které jsou na většině britských médií hlavními zprávami. Kromě nespočtu přání a modliteb k jejímu brzkému uzdravení vyjadřují i velké obavy. S ohledem na délku hospitalizace a následné rekonvalescence se podle mnohých nemůže jednat o banální zákrok.

„V roce 2020 mi transplantovali játra a byl jsem v nemocnici jen sedm dní,“ napsal jeden ze čtenářů Daily Mailu a v podobném duchu se nese mnoho příspěvků. Lidé se předhánějí ve spekulacích, zmiňují například hysterektomii (odstranění dělohy) a další zákroky. Jiní jejich spekulace a domněnky krotí a vyzývají k tomu, aby se jich zdrželi, dokud nebude k dispozici více informací.

Reklama

Další články

Načítám