Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Smrt podnikatelky Kamily Mortimer zasáhla mnoho celebrit. Mezi nimi je i návrhářka Vanda Janda, kterou s Kamilou pojilo letité přátelství a spolupráce. Ještě loni byla Mortimer její manažerkou.

Jejich cesty se ale rozešly, nejen ty pracovní. Ačkoli spolu už dlouhé měsíce nepromluvily a Mortimer našla na adresu mladé návrhářky jen málo hezkých slov, přesto to byla ona, která se dozvěděla o smrti Kamily jako první.

„Byla jsem první osobou, které kvůli nalezené vizitce v kabelce volali lámanou angličtinou se sdělením, kterému jsem nechtěla uvěřit. Po určité době jsme přišli na to, že to tak je. Šok a pláč jsem se snažila oddálit a být nápomocná,“ prozradila Vanda Janda.

„V poslední době jsme nebyly v blízkém kontaktu, ale prožily jsme spolu neskutečné časy a měla jsem tu čest jako jedna z mála poznat jádro její osobnosti. Po dokončení řešení jako takového jsem si po půlroce dala drink, zapálila nejvíce posh svíčku, kterou jsem doma měla, obula lodičky a nesnědla ani jeden sacharid. Vzpomínala jsem na to dobré, tak, jak by si ona přála,“ doplnila slovenská návrhářka.

„Rozešly jsme se v určitých názorech, v práci, ale jako lidi jsme se nepřestaly mít rády. To víme my dvě. Byla jsi silná, přímá a přesvědčená o své pravdě na základě svých činů. V tom jsem tě tak obdivovala a tak moc jsi mě naučila, věděla jsi, že jsem ti za to vděčná. Mrzí mě, že jsem se nestala tak silnou, abych tě naučila nikdy se nebát být slabou. To jediné mě trápí,“ napsala v obsáhlém vyjádření.

„Naučila jsi mě při každém pádu vstát ještě silnější, to byl i kámen úrazu našeho přátelství. Ale vždy jsem chápala, co tím myslíš, a nesmírně tě za to obdivovala, jen já jsem někdy slabá potřebovala být, vím, že jsi to pochopila. Za celý život jsem nepotkala silnější osobu,“ dodala smutně Vanda Janda.

Kamila Mortimer podlehla v sobotu rozsáhlým zraněním hlavy a levé části těla po srážce svého skútru s nákladním vozem na ostrově Bali. Do nemocnice ji podle informací Super.cz odváželi v kómatu, zemřela čtyři hodiny poté.

Další články

Načítám