Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Halina Pawlowská (69) ráda vzpomíná na to, co dobrého i špatného ji v životě potkalo. Tentokrát zalovila ve svém archivu a zveřejnila téměř padesát let starou fotku. Má na ní výraz, který její fanoušky velice zaujal.

Spisovatelku a moderátorku si všichni vybaví spíše se světlejšími vlasy a širokým úsměvem. Na snímku z roku 1977 je ale Halina brunetka se zvláštním, tajemným výrazem. Jedná se o snímek z lanovky na horách, který příhodně okomentovala. „Kdo nebyl ve Špindlu, jako by nebyl! A proto jsem ze Špindlu mířila k vrcholům už v roce 1977!“ Černobílá fotografie u jejích sledujících nezůstala bez povšimnutí.

„To je dokonalá fotka. Spojuje v sobě retro, umění, zvláštní poetično ve vašem pohledu. Při prvním pohledu mě napadlo, Mona Lisa jde na túru do hor. Ten nesoulad oblečení s horskou túrou a vědoucí pohled a úsměv… dokonalý,“ rozplývá se jedna sledující. „Krásná fotka, ten výraz v obličeji, co to je? Spokojenost? Nezávislost? Nevědomost? Nebo?“ snaží se odhadnout další. „Halinko, nádherná jste, tehdy i dnes,“ vyznal se třetí. Fanoušky ale zaujaly také sandálky, které si spisovatelka na túru obula.

V roce 1977 už Halina studovala na pražské FAMU obor scenáristika a dramaturgie, studium dokončila v roce 1981. Tehdy už také byla se svou velkou láskou Zdeňkem, se kterým strávila víc než pětatřicet let a seznámila se s ním právě na FAMU. Z manželství vzešly dvě děti.

Reklama

Další články

Načítám