Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka Primy Soňa Porupková, po svatbě Bučková, odhalila snímek dekoltu a spolu s tím promluvila o rakovině. Jizva, kterou na těle má, je vzpomínkou na dobu, kdy jí lékaři odhalili zhoubný melanom.

Parťačka Romana Šebrleho (49) odtajnila, že si před sedmi lety v ordinaci dermatologie vyslechla diagnózu zhoubného melanomu. „Moje šťastná jizva, která mi každý den připomíná, jak vzácné je tady být,“ svěřila se moderátorka zpráv. „Věk mi poskočí na 34, mám ráda symboliku čísel, dohromady je to 7, a je to taky 7 let od chvíle, kdy jsem v 27 letech seděla v ordinaci dermatologie a lékařka mi říká: Mám pro vás dvě zprávy, jednu dobrou a jednu špatnou, kterou chcete slyšet dřív?“ prozradila Soňa své mrazivé tajemství.

Na sérii snímků ukázala nejen svou jizvu, kterou po řadě zákroků má, ale také znaménko, které bylo rakovinotvorné. „Potom, co vyslovila diagnózu zhoubný melanom, jsem popravdě přestala vnímat okolní svět a říkala si, že tohle snad nemůže být pravda. Byla. Zhoubný melanom trupu. Z jednoho malého a na první pohled nevinného znaménka,“ svěřila se moderátorka, která měla i tak štěstí.

S lékařkou vše podchytila včas. „Čekalo mě sice pár zákroků, aby se odstranilo co nejvíc potenciálně škodlivé tkáně, řada vyšetření a kontrol, ale rakovinotvorné buňky by se v mém případě neměly šířit dál. Vyléčená. Na 99 procent. Jistota po této diagnóze neexistuje, nikdo nemůže garantovat, že se nějaká zbloudilá buňka někdy v budoucnu neprobudí. Ale můžu to sama dost ovlivnit způsobem života a pár jednoduchými opatřeními,“ prozradila Soňa s tím, že se o svou kůži velmi stará.

Od té doby se příliš nevystavuje slunci a maže se vysokým faktorem, a musela si tak i zvyknout na to, že nebude nikdy opálená. „Učím se mít ráda sama sebe, i s bělostným odstínem pleti, který už prostě nikdy nebude opálený, změnili jsme dovolené, nejezdíme k moři, ale do hor, neležím na pláži, chráním se před sluncem dlouhým rukávem, neustále se přemazávám krémem s faktorem 50. Poznámky okolí, proč jsem tak bílá, že bych potřebovala trochu sluníčka, už přecházím, většinou s úsměvem,“ dodala moderátorka.

Reklama

Další články

Načítám