Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pražském Divadle Archa to v průběhu sobotního večera velmi žilo. Předávaly se totiž Ceny filmové kritiky. Celkem bylo oceněno sedm filmů.

Nejlepším filmem roku 2023 se stala černá komedie Přišla v noci od režisérů Tomáše Pavlíčka a Jana Vejnara. Snímek obdržel i cenu za režii a cenu pro nejlepší herečku. Tu získala Simona Peková za roli Valerie. Herečka na slavnostní večer zvolila tmavý kostýmek, který byl obohacen o originální vlečku. Dva roky před sedmdesátkou herečka sršela energií a večer si užívala plnými doušky.

K radosti měla důvod i Alice Nellis (53). V kategorii nejlepší scénář uspěla Němá tajemství, o jejichž scénář se postarala. Scenáristka také zaujala svou volbou outfitu. A to díky zářivému kabátku v červené barvě, který osvěžil ostatní tmavé oblečení.

V červené barvě zazářila rovněž Vanda Hybnerová (55); Zuzana Stivínová (50) vsadila na klasiku, ve které byla přímo ikonická. Podle přítomných to ale nejvíce slušelo herečce Elišce Křenkové. Celý večer poslouchala, že prý vypadá jako z obálky módního časopisu. Jak vypadali ostatní? Na to se podívejte v naší galerii.

Reklama

Další články

Načítám