Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedním z témat, která se ve středeční Výměně manželek budou řešit, je nezaměstnanost. Do pořadu se totiž tentokrát přihlásila maminka Petra (26), která je se svými dvěma dcerami na mateřské, zatímco její partner Marián je už několik let bez práce.

V severovýchodních Čechách ve městě Broumov žije mladá maminka Petra v pronajatém bytě 3+1. S dcerami Kateřinou (5) a Nikolkou (3) je stále na mateřské dovolené. Se svým partnerem tráví většinu času. Marián (25) je totiž nezaměstnaný.

„Nezaměstnaný jsem asi 5 let, sháním práci a nikam mě zatím nevzali. Když někam jdu, tak pak mi zavolají, že nemají místo. Snažím se pětkrát do měsíce jít třeba na brigádu,“ řekl Marián s tím, že předsudky prý mají velkou sílu.

Do rodiny přijde Pavlína (34), která bydlí ve vlastním domě v obci Dlouhá Loučka na Olomoucku a pracuje jako dělnice, stejně tak její partner. V novém prostředí se už od začátku necítí dobře a přiznává, že má z Romů respekt. Během Výměny manželek řeší také fakt, že je Marián bez práce a celé dny tráví doma na gauči.

Na druhé straně pak manžel Pavlíny řeší, z čeho rodina žije. Mladá maminka mu pak vypočítá, jaké dávky bere a na kolik si měsíčně přijdou. Marián je na pracáku a občas chodí na brigády. „Má tu práci nárazovou. Je mi to blbý, že jsme na dávkách, ale co člověk má dělat,“ říká Petra. „No dohromady to vyjde asi na 27 tisíc. Nám nic nechybí. Děti všude byly, máme všechno,“ dodá maminka, která bere dávky nejen na děti, ale i na bydlení.

Už před odvysíláním středeční Výměny manželek fanoušky pořadu, kteří díl viděli na Voyo, zvedla ze židle životní situace mladého Mariána. „Pět let bez práce, to už je netáhlo… ať to nesvadí na lidi, že je někdo někam háže, on dělat nebude,“ napsal k dílu jeden z diváků a nebyl jediný, podobných komentářů se objevilo víc.

Reklama

Další články

Načítám