Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Skoro před dvaceti lety se v Divadle Kalich začal hrát úspěšný muzikál Daniela Landy (55) Tajemství v režii jeho ženy Mirjam Landa. Po dlouhé době se v září představení vrátí v obnovené verzi a až na pár výjimek s novým obsazením.

Zůstává hlavní hrdinka v podání Lucie Vondráčkové (44). „Lucka je prostě skvělá, pro mne je s Tajemstvím spojená. A pak je tam například Heňo Šiška, který ale dostal jinou roli, protože zestárl, ale je to herec, který mě doprovází celý život, tak ho trošku beru jako talisman. Ale zestárli jsme všichni,“ řekla Super.cz Mirjam.

Výběr nových představitelů trval opravdu dlouho. „Proběhlo asi patnáct kol konkurzů, bylo to strašné. Stávalo se, že přišel třeba někdo, kdo neuměl text, což je škoda. Nakonec tady máme to nejlepší, co jsme našli, a jsem ráda. Nemám doma televizi, takže netuším, jestli třeba někdo z nich hrál nebo hraje v nějakém seriálu. Vybírala jsem jen podle toho, jak se mi líbili,“ potvrzuje Mirjam, že je opravdu náročnou režisérkou.

Mirjam má ve výběru poslední slovo, její manžel do hotového castu už nemluví. „Dneska je viděl poprvé. A myslím, že je vždy mile překvapený. Kdybychom takhle nefungovali, tak spolu už dávno nespolupracujeme. Absolutně mi důvěřuje, stejně jako já důvěřuji jemu,“ ujistila nás.

Landovi spolu žijí a pracují už téměř 34 let a nudu prý s manželem Mirjam nikdy nezažila. „Všechno se mi s ním stalo, ale nikdy jsem se s ním nenudila. Je to strašná jízda. Mezi námi proběhlo úplně všechno, co v životě proběhnout musí. Nuda to nikdy nebyla a děkuji bohu za takého muže. Nikdy mě nenapadlo, že bych si měla vybrat někoho jiného,“ vyznala se a prozradila, že 34. výročí společně oslaví v michelinské restauraci, kam jim daly voucher jejich dcery. „Je potřeba si užívat každý den, protože si nemůžeme být jistí, že tady za pár let ještě budeme,“ uzavřela Mirjam.

Reklama

Další články

Načítám