Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Výsledky soudní pitvy nařízené po tragické smrti herce Matthewa Perryho (†54) jsou již známy. Hlavní příčinou úmrtí Chandlera z Přátel, jenž by 28.října nalezen mrtvý v bazénu u svého domu v Los Angeles, bylo požití ketaminu. A to v takovém množství, že by stačilo k uvedení člověka do celkové anestezie.

Ketamin je anestetikum užívané ve větší míře k veterinárním účelům, je tedy lékem, ale rovněž je zneužíván jako droga. Jeho účinky se podobají LSD nebo andělskému prachu. Jelikož je bez chuti a bez zápachu, často se zneužívá rovněž tím, že je oběti vhozen do pití. Ta si po jeho požití nic nepamatuje a může se snadno stát terčem sexuálního útoku.

„Oddělení soudních lékařů v okrese Los Angeles určilo příčinu smrti 54letého herce Matthewa Langforda Perryho jako akutní účinky ketaminu. Faktory přispívající ke smrti pana Perryho zahrnují utonutí, onemocnění koronárních tepen a účinky buprenorfinu,“ uvedl úřad koronera v Los Angeles.

Buprenorfin je opioid užívaný jako analgetikum, který je až stokrát silnější než morfin, ale závislost na něj vzniká jen v minimální míře. Jde o relativně bezpečný lék, nebezpečná je ovšem jeho kombinace s dalšími látkami tlumícími centrální nervový systém.

K úmrtí herce došlo rok po vydání jeho knižních memoárů Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih, kde otevřeně popisoval svůj boj s démony v podobě alkoholu i drog a koloběh absolvovaných odvykaček. Perry byl rovněž dlouhá léta silným kuřákem, ale v poslední době nekouřil. V jeho těle nebyl v době úmrtí žádný alkohol, kokain, heroin, pervitin ani fentanyl. Soudní lékař uvedl, že Perry měl v anamnéze uveden emfyzém (rozedma plic), cukrovku a rovněž užívání drog. ‚Čistý‘ byl ale údajně už devatenáct měsíců.

Reklama

Další články

Načítám